Pizza med kronärtskocka och feta |
Broccolipizza |
Deg:
25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 brk körsbärstomater
2 klyftor vitlök, småhackad (jag använde svart vitlök denna gång)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
färsk basilika, strimlad
1 msk balsamico
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
Fyllning:
broccoli (tinad djupfryst, skivad)
kronärtskockor (konserverade, delade)
fetaost (tärnad)
oregano
2-4 dl valfri riven ost
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet tills degen är smidig.
Låt jäsa i ca 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Koka tomatsåsen under tiden. Låt tomaterna, vitlöken, oljan och tomatpurén småkoka i en kvart. Tillsätt basilika, balsamico och svartpeppar i slutet.
Ta upp och knåda degen på bakbordet. Kavla degen till två tunna runda pizzabottnar. Lyft bottnarna till bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa igen.
Lägg på tomatsåsen, osten, den övriga fyllningen och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar